Rokumentti

Rokumentti

Rokumentti Rock Film Festival on vuonna 2005 perustettu joensuulainen elokuvafestivaali, joka keskittyy musiikkielokuviin. Keskellä pimeintä marraskuuta järjestettävä Rokumentti tarjoaa viisi päivää katsottavaa, kuunneltavaa ja kosketeltavaa aistien täydeltä. Ensikävijä hämmentyy lukemattomista ensi-illoista, loistavista keikoista, mielenkiintoisista vieraista ja hermoja kutkuttavista elokuvista, joita muualla ei ole mahdollista nähdä. Rokumenttia pidetään Pohjoismaiden suurimpana musiikkielokuvatapahtumana.

Rokumentti alkoi vuonna 2005 Pohjois-Karjalan ammattikorkeakoulun hankkeen hallinnoimana. Joensuun Popmuusikot ry vastasi tapahtuman tuotannosta heti alusta alkaen ja vuonna 2007 festivaali siirtyi täysin yhdistyksen järjestettäväksi.

Rokumentin ytimen muodostaa laadukas, haastava ja yllättävä elokuvaohjelmisto, jonka kasaaminen tehdään harkinnalla ja hartaudella. Vuosittain varrella festivaalilla on nähty elokuvaesitysten lisäksi mielenkiintoisia vieraita, seminaareja, areenakonsertteja, levymessuja, sing-a-long-leffoja ja onpa useana vuonna järjestetty myös ulkoilmanäytös, missä marraskuun kylmyydessä elokuvia pystyi katsomaan paljusta käsin.

Rokumentti tunnetaan joensuulaisia kulttuurinystäviä lämmittävänä valopilkkuna pimeimmän vuodenajan keskellä.

www.rokumentti.com

< Takaisin


Liity Joensuun Popmuusikoiden jäseneksi >